Lahti Padel Areena

Areenan Timanttiliiga – pilottijakso pelataan 11.3.-19.5.2024 – säännöt

16.02.2024

Areenan Timanttiliiga – pilottijakso pelataan 11.3.-19.5.2024 – säännöt

Ilmoittaudu mukaan tästä. Ilmoittautumisaika on 16.2.-1.3.

Pilottijaksolla testataan sarjakäytäntöä ja Playtomicin käyttöä sarjan pyörittämisessä. Liigaan ei ole osallistumismaksua.

 

UUTTA! Playtomic varaa/ehdottaa KAIKKIIN PELEIHIN AUTOMAATTISESTI 90 min PELIAJAN Areenasta. Pelit sijoitetaan seuraaviin aikoihin (pelien alkamisajat):
– ma – pe klo 16:30-20
– la klo 10-14:30
– su klo 16-19:30

 

Jokainen peli siis näkyy kaikille pelaajille heti sarjan käynnistyessä. Joukkue voi kuitenkin sovelluksessa ehdottaa vastustajalle toista peliaikaa vielä 72 h ennen peliä ja yhdessä sovitusti peliajankohtaa voi siirtää. Pelattu peliaika laskutetaan joukkueilta kerran kuussa.

 

Pelatun pelin tulos syötetään Playtomicissa, jossa liigan tilanne näkyy pelaajille jatkuvasti ajantasaisena.

 

Liigaan ilmoittaudutaan Playtomicissa. Ilmoittautumisajan päätyttyä joukkueet jaetaan järjestäjän toimesta max. 8 joukkueen lohkoihin. Sijoittelussa huomioidaan pelaajien/joukkueiden tunnettu taso. Joukkueessa voi olla kolme pelaajaa.

 

Pelit pelataan paras kolmesta -periaatteella paras. Jos aika uhkaa loppua kesken, kolmas erä voidaan aloittaa esim. tilanteesta 2-2 tai 3-3. Pelin tulos merkitään Playtomicissa. Voittaja saa 3 pistettä ja häviäjä 1 pisteen. Luovuttaja saa 0 pistettä.

 

Liiga jatkuu syyskuussa. Pilottijakson sijoitukset vaikuttavat syksyllä alkavan liigan lohkojakoon.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Säännöt (päivitetty 16.2.2024):

Liigaan ilmoittaudutaan Playtomicissa. Liigaan ei ole erillistä osallistumismaksua. Ilmoittautumisajan päätyttyä joukkueet jaetaan järjestäjän toimesta mukaisesti max. 8 joukkueen tasolohkoihin. Sijoittelussa huomioidaan pelaajien/joukkueiden tunnettu taso. Joukkueessa voi olla kolme pelaajaa, joista kaksi ilmoitetaan Playtomic-ilmoittautumisen yhteydessä. Joukkueet voivat koostua miehistä tai naisista tai olla sekajoukkueita.

 

Playtomic varaa/ehdottaa KAIKKIIN PELEIHIN AUTOMAATTISESTI 90 min PELIAJAN Areenasta. Pelit sijoitetaan seuraaviin vapaisiin Areenan aikoihin (pelien alkamisajat):
– ma – pe klo 16:30-20
– la klo 10-14:30
– su klo 16-19:30
Pilottijakso pelataan n. 8 joukkueen lohkoissa. Jokaiselle joukkueelle tulee 7 peliä.

 

Jokainen peli näkyy kaikille pelaajille heti sarjan käynnistyessä. Joukkue voi kuitenkin sovelluksessa ehdottaa vastustajalle toista peliaikaa vielä 72 h ennen peliä ja yhdessä sovitusti peliajankohtaa voi siirtää. Pelin voi sovittaessa siirtää myös jomman kumman joukkueen vakiovuoroaikaan. Ota tällaisessa tapauksessa yhteyttä järjestäjään. Pelattu peliaika laskutetaan joukkueilta kerran kuussa. 72 tunnin aikarajan jälkeen peliajan muutos on mahdollinen vain sairastumisen tai ylivoimaisen esteen vuoksi. Tuolloin peliajan siirtoa pitää pyytää järjestäjältä. Jos toinen joukkueista ei ilmesty paikalle tai luovuttaa pelin 72 tunnin aikarajan jälkeen, kenttävaraus laskutetaan luovuttavalta joukkueelta.

 

Pelit pelataan paras kolmesta -periaatteella paras. Jos aika uhkaa loppua kesken, kolmas erä voidaan aloittaa esim. tilanteesta 2-2 tai 3-3 tai pelata 10 pisteen tiebreakinaa. Jos aika loppuu kesken, johdossa oleva joukkue voittaa ottelun. Golden point -sääntö on käytössä tasatilanteessa 40-40. Pelin tulos merkitään Playtomicissa. Voittaja saa 3 pistettä ja häviäjä 1 pisteen. Luovuttaja saa 0 pistettä. Pallokulut joukkueet jakavat keskenään. Pelin tulos syötetään Playtomicissa. Voittaja saa 3 pistettä ja häviäjä 1 pisteen. Luovuttaja saa 0 pistettä. Playtomicissa näkyy jatkuvasti liigan tilanne ajantasaisena.

 

Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, sijoitus määräytyy seuraavasti:

 

– Joukkueiden kohtaaminen: jos joukkue A voittaa joukkue B:n, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut vs. hävityt erät: jos joukkueella A on enemmän voittoja kuin joukkuella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut vs. hävityt ottelut: jos joukkue A on voittanut enemmän otteluita kuin joukkueella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut erät vs. hävittyjen erien kokonaistulos: jos joukkueella A on parempi kokonaistulos verrattuna joukkueeseen B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut ottelut vs. hävityt ottelut yleistasolla: jos joukkueen A yleinen kokonaistulos on parempi kuin joukkueella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Jos kyseessä on tasapeli, voitetut erät: jos joukkue A on voittanut enemmän eriä kuin joukkue B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Jos kyseessä on tasapeli, voitetut ottelut: jos joukkueella A on enemmän voitettuja otteluita kuin joukkueella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Jos ei mikään edellisestä, joukkueet järjestyvät aakkosjärjestyksessä tai joukkueen nimen mukaan

 

Pelit pelataan Lahti Padel Areenassa.