Lahti Padel Areena

Areenan Timanttiliiga 24-25

28.06.2024

Areenan Timanttiliiga 24-25

Tervetuloa mukaan Areenan Timanttiliigaan 24-25!

 

Liigaan ei ole osallistumismaksua. Ilmoittaudu ajalla 12.7. -9.8. Playtomicissa (Lahti Padel Areena -> Kilpailut). Myös tästä linkistä pääset ilmoittautumaan sovelluksessa.

 

Liiga pelataan neljässä n. kahdeksan viikon jaksossa  ajalla 15.8.24-11.5.25. Jaksojen välissä pidetään karsintapelit lohkojen toisille ja toiseksi viimeisille (ja mahdollisesti myös seuraaville). Lohkon voittaja nousee ylempään lohkoon ja viimeinen putoaa alempaan lohkoon.

 

Liigan pilottijakso pelattiin keväällä. Jakso sai hyvän palautteen ja nyt liiga laajennetaan koko kauden mittaiseksi.

 

ERITYISTÄ! Liiga vedetään läpi Playtomicia käyttäen. Playtomic varaa ja ehdottaa KAIKKIIN PELEIHIN AUTOMAATTISESTI 90 minuutin PELIAJAN Areenasta. Pelit sijoitetaan seuraaviin prime-time aikoihin (pelien alkamisajat):
– ma – pe klo 16:30-20
– su klo 16-19:30

 

Tämä ominaisuus sai pilottijakson jälkeen tehdyssä kyselyssä kaikkien vastanneiden kiitokset ja sitä pidettiin erittäin hyvänä. Monille ehdotetut peliajat sopivat sellaisenaan.

 

Jokainen jakson peli siis näkyy kaikille pelaajille heti sarjan/jakson käynnistyessä. Joukkue voi kuitenkin sovelluksessa ehdottaa vastustajalle toista peliaikaa vielä 72 h ennen peliä ja yhdessä sovitusti peliajankohtaa voi siirtää. Tämä kaikki tapahtuu kätevästi sovelluksessa. Pelattu pelivuoro maksetaan MobilePayllä heti pelin jälkeen myöhemmin kerrottuun lyhytnumeroon.

 

Pelatun pelin tulos syötetään Playtomicissa, jossa liigan tilanne näkyy pelaajille jatkuvasti ajantasaisena.

 

Liigaan ilmoittaudutaan Playtomicissa. Ilmoittautumisajan päätyttyä joukkueet jaetaan järjestäjän toimesta max. 8 joukkueen lohkoihin. Sijoittelussa huomioidaan pilottijakson tulokset ja pelaajien/joukkueiden tunnettu taso. Joukkueessa voi olla kolme pelaajaa, joista kaksi ilmoitetaan Playtomic-ilmoittautumisen yhteydessä. Joukkueet voivat koostua miehistä tai naisista tai olla sekajoukkueita.

 

Pelit pelataan paras kolmesta -periaatteella. Jos aika uhkaa loppua kesken, kolmas erä voidaan aloittaa esim. tilanteesta 2-2 tai 3-3. Pelin tulos merkitään Playtomicissa. Voittaja saa 3 pistettä ja häviäjä 1 pisteen. Luovuttaja saa 0 pistettä.

 

Lue säännöt ja tarkemmat tiedot alta.

 

Tervetuloa mukaan!

 

Säännöt ja tarkemmat tiedot (päivitetty 12.7.2024):

 

Liigaan ilmoittaudutaan Playtomicissa. Liigaan ei ole erillistä osallistumismaksua. Ilmoittautumisajan päätyttyä joukkueet jaetaan järjestäjän toimesta mukaisesti max. 8 joukkueen tasolohkoihin. Sijoittelussa huomioidaan pilottijakson tulokset ja pelaajien/joukkueiden tunnettu taso. Joukkueessa voi olla kolme pelaajaa, joista kaksi ilmoitetaan Playtomic-ilmoittautumisen yhteydessä. Joukkueet voivat koostua miehistä tai naisista tai olla sekajoukkueita.

 

Liiga pelataan neljässä n. kahdeksan viikon jaksossa jaksossa ajalla 15.8.24-11.5.25. Jaksojen välissä pidetään karsintapelit lohkojen toisille ja toiseksi viimeisille (ja mahdollisesti myös seuraaville). Lohkon voittaja nousee ylempään lohkoon ja viimeinen putoaa alempaan lohkoon.

 

Playtomic varaa/ehdottaa KAIKKIIN PELEIHIN AUTOMAATTISESTI 90 min PELIAJAN Areenasta. Pelit sijoitetaan seuraaviin vapaisiin Areenan prime-time aikoihin (pelien alkamisajat):
– ma – pe klo 16:30-20
– su klo 16-19:30

 

Jokainen peli näkyy kaikille pelaajille heti sarjan käynnistyessä. Joukkue voi kuitenkin sovelluksessa ehdottaa vastustajalle toista peliaikaa vielä 72 h ennen peliä ja yhdessä sovitusti peliajankohtaa voi siirtää. Pelin voi sovittaessa siirtää myös jomman kumman joukkueen vakiovuoroaikaan. Ota tällaisessa tapauksessa yhteyttä järjestäjään. Pelattu pelivuoro (normaali pelivuoromaksu, kevään -24 prime time vuoron hinnalla 14,25 euroa) maksetaan MobilePayllä heti pelin jälkeen myöhemmin kerrottuun lyhytnumeroon. 72 tunnin aikarajan jälkeen peliajan muutos on mahdollinen vain sairastumisen tai ylivoimaisen esteen vuoksi. Tuolloin peliajan siirtoa pitää pyytää järjestäjältä. Jos toinen joukkueista ei ilmesty paikalle tai luovuttaa pelin 72 tunnin aikarajan jälkeen, kenttävarauksen maksaa luovuttava joukkue.

 

Pelit pelataan paras kolmesta -periaatteella. Jos aika uhkaa loppua kesken, kolmas erä voidaan aloittaa esim. tilanteesta 2-2 tai 3-3 tai pelata 10 pisteen tiebreakinaa. Jos aika loppuu kesken, johdossa oleva joukkue voittaa ottelun. Golden point -sääntö on käytössä tasatilanteessa 40-40. Pelin tulos merkitään Playtomicissa. Voittaja saa 3 pistettä ja häviäjä 1 pisteen. Luovuttaja saa 0 pistettä. Pallokulut joukkueet jakavat keskenään. Playtomicissa näkyy jatkuvasti liigan tilanne ajantasaisena.

 

Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, sijoitus määräytyy seuraavasti:

 

– Joukkueiden kohtaaminen: jos joukkue A voittaa joukkue B:n, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut vs. hävityt erät: jos joukkueella A on enemmän voittoja kuin joukkuella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut vs. hävityt ottelut: jos joukkue A on voittanut enemmän otteluita kuin joukkueella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut erät vs. hävittyjen erien kokonaistulos: jos joukkueella A on parempi kokonaistulos verrattuna joukkueeseen B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Voitetut ottelut vs. hävityt ottelut yleistasolla: jos joukkueen A yleinen kokonaistulos on parempi kuin joukkueella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Jos kyseessä on tasapeli, voitetut erät: jos joukkue A on voittanut enemmän eriä kuin joukkue B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Jos kyseessä on tasapeli, voitetut ottelut: jos joukkueella A on enemmän voitettuja otteluita kuin joukkueella B, joukkue A:n sijoitus on korkeampi
– Jos ei mikään edellisestä, joukkueet järjestyvät aakkosjärjestyksessä tai joukkueen nimen mukaan

 

Pelit pelataan Lahti Padel Areenassa.