Lahti Padel Areena

Tikapuuhaastesarja

Toukokuu 2023 saakka

Tikapuuhaastesarja

Toukokuu 2023 saakka

Lahti Padel Areena järjestää tikapuuhaastesarjan. Sarja pelataan kahden hengen joukkueilla. Sarja on tarkoitettu kaikille harrastajapelaajille. Lisäksi sarjan kahdeksan parasta joukkuetta kutsutaan finaaliturnaukseen.

 

Joukkueiden ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen: janne@lahtipadelareena.fi.  Laita viestiin pelaajien nimet, ainakin yksi puhelinnumero sekä pelaajien yhteenlaskettu Playtomicin level.

 

Mikäli sinulla ei ole paria sarjaan, mutta olisit halukas lähtemään mukaan, laita viestiä myös silloin. Autamme mielellämme löytämään sinulle joukkuekaverin.

 

Ensimmäiset 10 ilmoittautunutta joukkuetta sijoitettiin tikapuille Playtomicin levelin tai järjestäjän arvion mukaiseen järjestykseen. Seuraavat joukkueet sijoitetaan tikapuille ilmoittautumisjärjestyksessä. Sarjaan voi lähteä mukaan koska tahansa! 5.12.2022 sarjassa on 27 joukkuetta.

 

Tikapuusarja toimii seuraavasti: Sijoilla 1-10 oleva joukkue voi haastaa yhtä tai kahta askelmaa ylempänä olevan joukkueen. Sijalla >10 oleva joukkue haastaa yhdestä kolmeen askelmaa ylempänä olevan joukkueen. Haastaessa joukkueen tulee ehdottaa myös ottelulle peliaikaa. Haastajan voittaessa ottelun, vaihtavat joukkueet keskenään paikkaa tikapuissa. Jos haastaja häviää ottelun, paikat eivät vaihdu. Mikäli ottelun ajankohta ei sovi haastettavalle, voivat joukkueet sopia uuden ajan kuitenkin siten, että ottelu pelataan 10 päivän kuluessa alkuperäisestä haasteesta. Molempien joukkueiden tulee olla aktiivia hakemaan aika ottelulle. Ottelut sovitaan itsenäisesti joukkueiden kesken. Epäselvissä tilanteissa mm. jos ottelulle ei saada sovittua yhteistä peliaikaa; sarjan järjestäjä ratkaisee haasteen tuloksen.

 

Jos joukkue on haastettuna, ei kyseinen joukkue voi itse haastaa ylempää ennen kuin haaste on rauennut. Jos taas joukkue on itse haastanut ylempää toisen joukkueen, ei kyseistä joukkuetta voida sillä hetkellä haastaa, vaan on odotettava aikaisemmin haastetun ottelun tulevan pelatuksi. Joukkueella voi siis olla vain yksi haasto päällä – joko haastettuna tai haastajana.

 

Joukkue voi halutessaan haastaa ylempää saman joukkueen kaksi kertaa peräkkäin. Mikäli kummankaan joukkueen sijoitus ei ole tikapuissa muuttunut, voi haastettava kieltäytyä ottelusta siihen asti, kunnes on itse päässyt haastamaan tikapuilla ylempänä oleva joukkueen.

 

Jos joukkue ei pelaa yhtäkään ottelua yhden kuukauden aikana, joukkue tippuu automaattisesti tikapuiden alimmalle tasolle.

 

Pelaajien nimet tulevat näkyviin Areenan tulos/tilannetaululla ja sarjaan perustettavassa WhatsApp-ryhmässä. Lisäksi annettu puhelinnumero tulee näkymään WhatsApp-ryhmässä. Haasto merkitään Areenan seinällä olevaan tauluun sekä ilmoitetaan myös WhatsApp ryhmään. Haastaja kontaktoi haastettavan ja sopii peliajan. Otteluiden kenttämaksut joukkueet maksavat puoliksi haluamallaan käytössä olevilla tavoilla. Haastaja tarjoaa ottelun pallot.

 

Ottelut pelataan eräpelinä paras kolmesta menetelmällä. Gamet pelataan golden point -menetelmällä. 6-6 tilanteessa pelataan tiebreak seitsemään pisteeseen. Kolmas erä aloitetaan 2-2 tilanteesta, mikäli aikaa on jäljellä alle 30 minuuttia. Suosittelemme varaamaan 1,5 tunnin vuoron ottelua varten. Mikäli aika on loppumassa, sopivat joukkueet yhdessä kuinka voittajan ratkaisevat. Pelit pelataan Lahti Padel Areenalla.

 

Tikapuuhaastesarja pelataan toukokuun alkuun saakka. Viimeinen haastopäivä on 30.4.2023 ja siten sarjan lopulliset sijoitukset tiedetään 10.5.2023.

 

Finaaliturnaus

 

Tikapuuhaastesarjan kahdeksan parasta joukkuetta kutsutaan sunnuntaina 14.5.2023 järjestettävään finaaliturnaukseen. Turnaus on pelaajille ilmainen.

 

Turnauksen kulku: puolivälierissä sarjan ensimmäinen kohtaa sarjan kahdeksannen, toinen kohtaa seitsemännen jne. Voittajat etenevät välieriin, johon joukkueet sijoitetaan tikapuusarjan paremmuusjärjestyksen mukaan (ensimmäinen kohtaa neljännen ja toinen kolmannen). Semifinaalien voittajat etenevät loppuotteluun ja häviäjät pronssiotteluun. Mikäli finaaliturnaukseen tikapuiden sijoituksen perusteella päässyt joukkue ei omasta syystään pääse osallistumaan turnaukseen, kutsutaan mukaan tikapuilla seuraavana oleva joukkue.

 

Palkinnot

Tikapuuhaastesarjan kahdeksan parasta joukkuetta, kolme parasta naisjoukkuetta ja finaaliturnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan lahjakorteilla Lahti Padel Areenalle. Lahjakortit voi käyttää joko shoppiin tai peliaikaan.

 

Tikapuuhaastesarjan kahdeksan parasta joukkuetta palkitaan seuraavasti:

1. 200 €
2. 150 €
3. 100 €
4 -8. 30€

 

Naisparien joukkueista palkitaan 3 parasta:

1. 100 €
2. 50 €
3. 30 €

 

Lopputurnauksen kolme parasta joukkuetta palkitaan seuraavasti:

1. 100 €
2. 80 €
3. 50 €

 

Tervetuloa mukaan!!!