Lahti Padel Areena

Lajiesittely

Padelia pelataan 10 metriä x 20 metriä kokoisella kentällä, jota ympäröi lasista ja metalliverkosta valmistetut seinät. Pistelasku on kuten tenniksessä, jota voidaan pitää padelin sisarlajina. Padelin eduksi lasketaan kuitenkin usein pitkään kestävät pallorallit, jotka juuri kenttää ympäröivät seinät mahdollistavat.

 

Padel on kaiken kaikkiaan helposti omaksuttava peli. Yksinkertaiset säännöt oppii nopeasti ja mailaa on lyhyen vartensa ansiosta helppo käsitellä. Pallo saa pelissä kimmota sekä kentän että seinien kautta, joten erilaisia lyöntimahdollisuuksia on runsaasti. Padelia on kuvattu mailapelien shakiksi, sillä pelin taktisuus on oleellinen osa sen luonnetta. Lajissa ei menestykään pelkällä voimalla – esimerkiksi voimakas syöttö ei ole Padelissa tärkeä kuten tenniksessä – vaan oikean tekniikan opettelu ja peliäly antavat kaikille yhtäläiset mahdollisuudet.

Peliä pelataan nelinpelinä, joten sosiaalisuus, peliporukat ja erilaiset pelitapahtumat ovat olennainen osa lajikulttuuria. Padel on hauskaa ja koukuttavaa ajanvietettä, mutta samalla sopivan haastavaa kunnon kohottamiseen ja soveltuu lähes kaikille. Padel yhdistääkin kuntoilun, mielenkiintoisen pelin ja sosiaalisuuden tavalla, johon hyvin harva urheilumuoto pystyy.

 

Padelia pelataan myös kilpaa monella eri tasolla alkaen paikallisista hallisarjoista ja aina vaativaan ammattilaistasoon asti. Suomen huiput pelaavat Finnish Padel Tourilla ja maailman huiput World Padel Touriilla.

 

Lisää Padelista voit lukea esim. Suomen Padelliiton sivuilta www.padel.fi. Sääntöjen tiivistelmän löydät sivulta www.padel.fi/materiaalipankki/ ja tarkat ajantasaiset säännöt löydät International Padel Federationin sivuilta www.padelfip.com/rules/.

Näin pääset alkuun

Padelin aloittamiskynnys on mailapeleistä varmasti matalin, ja peliä syntyykin heti ensimmäisestä kerrasta lähtien. Mutta mitä varusteita tarvitaan, kun pelivuoro on varattu? Lahti Padel Areenalta voit vuokrata padelmailan ja pallot, muuna varustuksena riittää normaalit urheiluvaatteet ja sisäpelikengät. Jos haluat lyhyen ensiesittelyn lajiin henkilökunnaltamme, annamme sen mielellämme ilman eri korvausta.

Kun laji koukuttaa, Lahti Padel Areenalta voit ostaa itsellesi sopivan mailan,  palloja, kengät ja muita padeltarvikkeita. Paras kenkä / kengänpohjan kuviointi padeliin on hieman karheampi ja samankaltainen kuin tenniksessä massakentillä tavataan käyttää.

Lajin oikean tekniikan oppimisessa ja taitojen edelleen kehittämisessä auttavat erilaiset valmennuksemme.

Kun padelia pelataan pisteistä, pelataan sitä aina nelinpelinä. Peliseuran löytämisessäkin apua löytyy whatsapp -ryhmistä. Ryhmissä voi hakea peliseuraa ja löytää siten uusia pelikavereita. Kysy lisää henkilökunnaltamme!